Vanhemmat,

Kuvitelkaa tilanne:
13-vuotias tyttö kertoo viettävänsä aikaa nuorisotalolla. Perusoletuksena aikuisella on varmasti valtaosalla sama, eli se, että lapsi viettää aikaansa siellä muiden alaikäisten nuorten keskuudessa aikuisten valvovien silmien alla eli on turvassa.

Alat kuulla ja nähdä hyvin suuren määrän nuorisotalon "nuorista" olevan ulkomaalaistaustaisia. Pikku hiljaa alkaa selvitä, että osa näistä ei puhu suomea ollenkaan , lasta hakiessa huomaat että samasta ovesta tulee ulos parrakkaita miehiä.
Seuraavaksi kuulet samasta joukkiosta olevan pidätettynä muutama mies ala-ikäisen tytön raiskauksesta epäiltynä.
Ja lopulta kuulet nuorisotalolla olevan selkeästi myös jopa yli 20v miehiä jotka katsovat seksistisesti näitä nuoria tyttöjä. Epäilemättä tulee myös lähestymisyrityksiä sosiaalisenmedian kautta.
" Nuoret " miehet esittäytyvät tytöille 16- vuotiaina. Näytetään jopa papereita kun tytöt epäilevät asiaa.
Valheiden verkko alkaa. Tytöt kuitenkin varmasti helpommin uskovat sillä ovathan nämä myös nuorisotalolla ja se on siellä aikuisten ohjaajien mielestä ok.
"
Nuorisotalolta asiaa tiedusteltuani sain vastaukseksi tämän
- näiden nuorten aikuisien miehien kotouttaminen!
Osalla heistä ei ole oleskelulupaa suomeen, he ovat turvapaikan hakijoita ja näitä aikuisia miehiä kotoutetaan suomeen meidän ala-ikäisten tyttäriemme seurassa.
Nuorisotalon ohjaajan mielestä media on leimannut maahanmuuttajat ja siksi tästä nyt valitetaan, mutta ei tästä ollut mitään tietoa, että nuorisotalolla saa hengata myös täysi-ikäiset!

Ilmoitin kantani erittäin selkeästi nuorisotalolle. Nuorten pitäisi viettää aikaansa oman ikäistensä kanssa!
Nuorisotalo on alaikäisten paikka. Mielestäni ei pidä normalisoida tilannetta jossa 13- vuotias hengaa ja kaveeraa täysi-ikäisten kanssa.

Muutamien vanhempien kanssa ollaan jo aijemmin mietitty, että mistä tämä ongelma on tullut, miksi lapsien seurassa on selkeästi vanhempia miehiä?

Nähtävästikin Kontulan nuorisotalolta
Kontulan nuorisotalon ikäraja on klo 17 eteenpäin 13-20 vuotta.
Mistään nettisivuilta en löytänyt tätä tietoa, vaan tämän kertoi nuorisotalon työntekijä. Harkinnalla kuulemma myös yli 20v saa mennä nuorisotalolle viettämään aikaa.

Olen tehnyt valituksen kontulan nuorisotalon toiminnasta.

Vaadin, että alaikäiset eivät ole täysi-ikäisten asiakkaiden kanssa samaan aikaan siellä. Vaadin nuorisotaloa takaisin nuorille ala-ikäisille.
Vaadin tarkempaa iän tarkastusta.

Sanomattakin on selvää, että tästä päivityksestä jää moni asia kirjoittamatta joita mielessäni käyn läpi.

Toivon, että myös muut vanhemmat tekevät nuorisotalosta valituksen, jotta tällainen toiminta saataisiin loppumaan!